Megszakították a rossz sorozatot

2017-10-14

Három vereséget követően győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 8. fordulójában, szombaton délután jó első félidei játékának köszönhetően 2–0-ra győzött az Avântul Valea Mărului ellen.

szfc avantul (3)

Nagyszerű időben, nagyjából száz néző előtt kezdődött a találkozó. Jobban kezdett az SZFC, és az 5. percben meg is szerezte a vezetést, Csifó adott nagy labdát Izetnek, a támadóközéppályás pedig kicselezett két védőt és laposan a hálóba lőtt. A vendégek rögtön felgyorsították a játékot, kicsit beszorult a házigazda, ám mégis közel állt az előnye megduplázáshoz, ám egy szögletet követően Modra a kapufát találta el. Nem sokkal később ismét rezgett a léc, ezúttal Csifó lövése pattant le a kapufáról. Az udvarhelyiek kiegyenlítették a játékot, és egymás után dolgozták ki a helyzeteket, a 35. percben pedig ismét zörrent a Galac megyeiek hálója, kavarodás alakult ki a kapujuk előtt, és Ribarics estében a hálóba lőtt. A játékrész végén közel voltak a szépítéshez, ám Iacob ziccerben csúnyán mellé rúgta a labdát.

szfc avantul (2)

A szünetet követően aktívabbak voltak a vendégek, a hazai védelem viszont jól állta a sarat, és amikor át is törtek rajta, Sebestyén magabiztosan védett. Az idő teltével a színvonal is csökkent, egyre idegesebbek voltak a játékosok, a 70. percben pedig kettős kiállítás történt, a pályán összekapott Ajrullahu Izet és Octavian Vârlan, mindketten piros lapot kaptak. A szócsata a pálya szélén folytatódott, pár percig állt a játék. A vendégek szabadrúgásokból veszélyeztettek, de nem tudták megszerezni szépítő góljukat, az SZFC magabiztos játékkal tartotta otthon a három pontot.

„Csak az eredménnyel vagyok elégedett, a játékkal egyáltalán nem. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, nagyarányú győzelmet kellett volna arassunk. Talán az utolsó bajnoki vereségek miatt kissé görcsösen játszottak a fiúk, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Remélem, profitálni tudunk ebből a győzelemből” – összegzett a mérkőzés végén Gálhidi György, az SZFC edzője.

Nagyon nehéz kiszállás vár a csapat számára, hiszen a bajnokságban újonc, ám több bravúros eredményt elért Kézdivásárhelyi KSE otthonába látogat jövő szombaton. A háromszékiek a fordulóban 1–1-es döntetlent játszottak az éllovas Galaci Suporter Club Oțelul otthonában.

Labdarúgó 3. Liga, 8. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Avântul Valea Mărului 2–0 (2–0), gólszerzők Izet (5.), Ribarics (35.). SZFC: Sebestyén Attila – Balázsi Attila (Márton Attila, 88.), Székely Ervin, Marius Radicof, Ajrullahu Izet, Kicsi Zoltán (Szabó Géza, 55.), Tankó Előd, Csifó István, Modra Lehel (Péter Mózes, 62.), Czimbalmos Zalán, Ribarics Roland (73.).

A csapat részvételét a harmadosztályos bajnokságban Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala is támogatta.

udvarhely logo

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Támogatók