Sok volt a hiba, büntette az ellenfél

2017-10-01

Vereséget szenvedett hazai pályán a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 6. fordulójában, szombaton a csapat műfüves pályáján a Sănătatea Darabani 4–1-re győzött.

szfc darabani 5

Közel kétszázötven ember volt kíváncsi a műgyepes pályán rendezett mérkőzésre (a sétatéri stadionban tűzoltóversenyt rendeztek), és már a második percben helyzetet láthatott, Kicsi Zoltán lövését hatástalanította a vendégek kapusa. A darabaniak nem tudták megtartani a labdát, így főleg az ő térfelükön zajlott a játék, az SZFC azonban nem tudott komolyabb lehetőségeket kialakítani.

A 19. percben végül megtört a jég, Czimbalmos Zalán baloldali beadásáról lemaradt a kapus, Katona Arnold pedig közelről a kapuba fejelt.

szfc darabani 4

Pár perccel később Modra Lehel növelhette volna az előnyt, ám lövése elhalt a kapusban. Aztán érkezett az egyenlítő gól, a vendégek veszélytelen támadását követően nem tudott felszabadítani a házigazda, a labda Grumezescu elé került, aki kilőtte a bal alsót. Az egyenlítő gól megfogta a házigazdát, így csak a játékrész végén tudott újabb helyzetet kialakítani, betalálni viszont nem sikerült.

szfc darabani 3

Térfélcsere után hamar hátrányba került a csapat, a 49. percben egy erős lövést követően Ricardo Filip csak kiütni tudta labadát, a játékszerre lecsapott Ghiorghiciuc, és a hálóba lőtt. A vendégek rögtön ellentámadásos taktikára váltottak, az SZFC játékosai pedig nem tudták feltörni a masszív védelmüket. Egy újabb hazai hiba pedig a mérkőzésbe került, a 67. percben Grumezescu duplázott. Balázsi Attila rögtön visszahozhatta volna csapatát a mérkőzésbe, ám ziccerben csúnyán fölé rúgta a labdát. A találkozó a 79. percben dőlt el, egy újabb bosszantó védelmi hibát követően Nicorici talált be. A hátra maradt időben Ribarics Roland előtt adódott két gólszerzési lehetőség, illetve Czimbalmos is helyzetbe került, ám nem sikerült kozmetikázni a végeredményen, Darabani 4–1-re nyert.

szfc darabani 2

Gálhidi György, az SZFC edzője: „Szégyellem magamat, hiszen egy megnyert meccset veszítettünk el. Pár játékos kritikán aluli teljesítménnyel rukkolt elő, és így nem lehet pontokat szerezni. Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy kell, a másodikban pedig teljesen szétestünk. Túl görcsösek voltak a játékosok, sok volt a technikai hiba, ezek miatt pedig nevetséges gólokat kaptunk.”

Az SZFC jövő szombaton 15 órakor a CSM Pașcani vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 6. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Sănătatea Darabani 1–4 (1–1), gólszerzők Katona (19.), illetve Grumezescu (26., 67.), Ghiorghiciuc (49.), Nicorici (79.). SZFC: Filip – Balázsi, Székely, Radicof (Györgydeák, 52.), Kicsi, Péter, Tankó (Izet, 70.), Csifó, Modra (Ribarics, 66.), Czimbalmos, Katona.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Támogatók