Nem jött össze a pontszerzés

2017-09-23
Vereséggel tért haza Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 5. fordulójában, a Bucovinai Rădăuți vendégeként 2–0-ra kapott ki szombaton.

Futballhoz kellemes idő és aránylag jó minőségű pálya fogadta a csapatokat Radócon, a kis számú közönség pedig már a második percben helyzetet láthatott, Szabó Géza beadása kapura ment, a hazai hálóőr pedig a léc alól ütötte ki a labdát. A radóci csapat játékosai bátrabban játszottak, távoli lövésekkel próbálkoztak, de nem találták el a kaput.

szfc--szaszhermany-ba-9_or

A vendégektől előbb Modra, majd Szabó is próbálkozott, ám lövéseik nem okoztak gondot a kapusnak. A 30. perc után magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, a 34. percben pedig megszerezték a vezetést: Ricardo kirúgását visszafejelte az egyik védő, Jamilu Ibrahim indult meg a labdával, mindenkit leszaladt és a hálóba lőtt. Három perccel később Szabó szabálytalankodott a 16-oson belül, a jogos büntetőt Iulian Ioneși értékesítette.

A második játékrészben már bátrabban kezdett az SZFC, a 47. percben Csifó szabadrúgásból ívelt hosszú sarok felé, Péter Mózes csúsztatott kapura, ám a hazaiak védője a gólvonalról fejelte ki a labdát. A folytatásban beszorította házigazdáját az udvarhelyi csapat, és hiába dolgozott ki pár helyzetet, nem akart összejönni a gól. A rendes játékidő végén nagyon közel volt a szépítéshez az SZFC, a radóci kapuba lőtt labdába egy hazai játékos kézzel ért bele, a játékvezető gól és sárga lap helyett piros lapot adott és a büntetőpontra mutatott. A 11-est Czimbalmos végezte el, a jobb sarokra lőtt labdáját a kapus kiütötte, az ismétlést pedig fölé rúgta.

„Az első félidőben nagyon gyengén, pontatlanul játszott a csapat. A kezdő összeállításában improvizálnunk is kellett, hiszen sérülés vagy betegség miatt több alapembert nélkülözni kellett. A másik nagy problémánk az volt, hogy az ellenfél jobban akarta a győzelmet, ezt pedig nagyon nehéz megemésztenem. Fel volt hívva mindenki figyelme, hogy a radóciak az életükért fognak játszani, párharcokat vesztettünk, test a test ellen maradtunk alul, minden labdára másodikként érkeztünk. Mi szépen akartunk játszani, de belehaltunk” – összegzett Gálhidi György, az SZFC edzője.

A következő fordulóban, szomabton 17 órakor az SZFC a Sănătatea Darabani együttesét fogadja a műgyepes pályán.

Labdarúgó 3. Liga, 5. forduló: Bucovina Rădăuți–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (2–0), gólszerzők Jamilu (34.), Ioneși (37., büntetőből). SZFC: Filip – Balázsi, Székely, Péter, Szabó (Katona, 64.), Radicof (Györgydeák, 75.), Tankó (Balázs, 87.), Csifó, Modra, Czimbalmos, Ribarics.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Támogatók