A szünet után fordítottak

2017-09-16

Újonc, de erős ellenfelet fogadott a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 4. fordulójában. A szombat délutáni mérkőzésen hamar hátrányba került a házigazda, azonban nem tört meg, a második félidőben fordított, és otthon tartotta a három pontot.

szfc-galati-pa-35_or

Nagyjából százötvenen voltak kíváncsiak az SZFC harmadik mérkőzésére, a vendégeket is elkísérte tíz szurkolója, akik egész mérkőzésen zajosak voltak, hajtották az övéiket. A mérkőzés elején főleg a középpályán zajlott a játék, majd a nyolcadik percben egy jól alkalmazott előnyszabálynak köszönhetően ugrott ki a védők közül Pasăre, a jobb szélről a jobb alsóba lőtt. A korai gól nem fogta meg az SZFC-t, többször felért a vendég tizenhatos elé, több szögletet is elvégezhetett, gólhoz a 33. percben járt nagyon közel, Ribarics közeli fejesét bravúrral védte a kapus. Nem sokkal később Filipre volt szükség, hogy ne nőjjön a két csapat közti különbség, Zaharia lövését tolta ki.

Térfélcsere után pályára lépett az SZFC friss szerzeménye, a macedón Ajrullahu Izet, labdabiztossága nagyon kellett a csapat játékába. Sokat nem kellett várni az egyenlítő gólra, az 51. percben Csifó verte meg védőit a 16-osban, ügyesen fordult le, majd lőtte ki a jobb alsót. Az ellentámadásra építő vendégek taktikát kellett változtassanak, ez azonban újabb SZFC-gólhoz vezetett, a 61. percben egy baloldali bedobást követően Csifó elé pattant a labda, lekészítette az érkező Ribaricsnak, aki laposan a bal alsóba lőtt.

Kitámadtak a vendégek, majd két nagy helyzetet is elpuskáztak, először középről durrantották fölé, majd egy fejesük kerülte el centikkel Filip kapuját. A mérkőzés utolsó perceiben nagyon beszorult az SZFC, azonban a foksányiak nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, Filip minden labdát összeszedett.

Egyre jobban összeáll az SZFC játéka, és zsinórban második mérkőzését nyerte meg. Az újabb három pontnak köszönhetően feljött a táblázat hatodik helyére.

Gálhidi György, az SZFC edzője: „Benne van még a játékunkban a ki nem kényszerített hiba, így kaptuk a gólt is. Továbbá nincs türelmünk kivárni a lehető legjobb helyzetet. A játékosaim amúgy nagy dicséretet érdemelnek, hiszen erős csapatot győztünk le. Játékunkban még sok a hiba, ma a nagy hajtással, a nagy szívünknek köszönhetően nyertük meg a mérkőzést. A mérkőzésre való felkészüléssel gondjaink voltak, hiszen sajnos Csíki Dénes sérülése komolynak tűnik, Kicsi Zoltánt gyomorproblémák gyötörték, így az ő játékát is nélkülöznöm kellett, továbbá Claudiu Gâlea abbahagyta a focit.”

Labdarúgó 3. Liga, 4. forduló: Székeludvarhelyi FC–CSM Focșani 2–1 (0–1), gólszerzők Csifó (51.),Ribarics (61.), illetve Pasăre (8.). SZFC: Ricardo Filip – Balázsi Attila, Székely Ervin, Tankó Előd, Péter Mózes, Marius Radicof (Györgydeák Apor, 62.), Csifó István, Modra Lehel, Ribarics Roland, Czimbalmos Zalán (Szabó Géza, 86.), Katona Arnold (Ajrullahu Izet, 46.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Támogatók