Kemény ellenfelet fogad a felnőtt csapat

2017-09-15
A labdarúgó 3. Liga 4. fordulójában újonc együttest fogad a Székelyudvarhelyi FC, azonban Gálhidi György legénységének nagyon nehéz dolga lesz a sétatéri stadionban szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésen.

szfc-galati-pa-27_or
A CSM Focșani idén nyáron jutott fel a harmadosztályba, a pótselejtezőben a Neamț megyei Poiana Teiului csapatát kettős győzelemmel ejtette ki. A Vrancea megyei gárda három döntetlent játszott eddig a bajnokságban: hazai pályán 0–0-t a Román Kupából az FK Csíkszeredát búcsúztató Bákói Aerostarral, illetve 1–1-et a Székelyudvarhelyi FC-t a második fordulóban 3–1-re legyőző Galaci Suporter Club Oțelullal. Idegenben Szászhermányhoz látogatott (a Brassó megyeiek 5–1-re győztek a nyitófordulóban Udvarhelyen), az a mérkőzés 0–0-val ért véget. A csapat védelme kiváló, eddigi három mérkőzésén csupán egy gólt kapott. Talpon van a Román Kupában is, a harmadik fordulóban, szerdán délután 3–1-re verte a CSM Râmnicu Săratot.

„Egy olyan ellenféllel játszunk, amely döntetlent ért el azokkal a csapatokkal, akiktől mi nagy arányban kikaptunk. Ezen a meccsen reális képet kapunk csapatunk tudásáról. A legutóbbi fordulóban egy gyengébb együttes ellen nagyon jól játszottunk. Hétről hétre javul a teljesítményünk, de még most is érzem, kell még javulnunk ahhoz, hogy esélyünk legyen a győzelemre. Főleg a csapatszintű védekezésen kell még javítani. Egyre inkább összeszokik a gárda, a játékosok is egyre jobb formába kerülnek. A nyáron nagy mozgás volt nálunk, nyolc-kilenc új játékos érkezett, összeszoktatásuk, beépítésük pedig nem egyszerű feladat” – mondta a mérkőzés felvezetéseként Gálhidi György, az SZFC vezetőedzője.

Csíki Dénes megsérült a héten, valószínűleg ismét hosszabb időre kiesett. Páran apróbb sérülésekkel bajlódtak, ám Gálhidi reményei szerint a Galaci Metalosport elleni kezdőcsapatot tudja majd pályára küldeni.

Labdarúgó 3. Liga, 4. forduló: szombaton 17 órától Székelyudvarhelyi FC–CSM Focșani.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Támogatók