Rajt az ifjúsági bajnokságokban

2017-08-18

A hét végén kezdődik az U17-es és U19-es országos bajnokság, szombaton a Székelyudvarhelyi FC mindkét együttese Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi OSK otthonában lép pályára 16, illetve 18 órától.

Az új kiírás szerint a két bajnokság során mindenhol párosban utazik a csapat. A pontvadászat alapszakaszában a Sepsi OSK mellett a Marosvásárhelyi Szász Albert Sportiskola, a Marosvásárhelyi Lucian Blaga Elméleti Líceum, a Marosvásárhelyi ASA és az FK Csíkszereda lesznek az ellenfelek.

szfc-beszterce-u17 pa-10_or

Demény Norbert, az SZFC U17-es együttesének edzője nehéz rajtra számít: „Élvonalbeli együttes utánpótláscsapatnál kezdünk, nehéz rajtra számítok. A keret zömének ez lesz az első országos bajnoki mérkőzése, hiszen eddig csak Hargita megyében játszottunk, pár srác van, aki már pályára lépett ezen a szinten.

A korosztályunknál eggyel magasabb kategóriában szerepelünk, a játékosok 90 százaléka 2002-es születésű. Egyelőre a tapasztalatszerzés a cél, reméljük, hogy fejlődni fogunk. Most az a lényeg, hogy minél több meccs legyen a fiúk lábában. A keret nagyját udvarhelyiek alkotják, továbbá van pár vidéki labdarúgónk is. A bajnokság során akadémiás csapatokkal fogunk játszani, kemény szezon lesz.”

Albert István, az SZFC U19-es együttes edzője szeretné, ha legalább a tavalyi eredményt meg tudnák ismételni: „Vannak erősebb, vannak hozzánk hasonló csapatok, viszont mi egy évvel kisebbek vagyunk a korosztálynál, így nem ismerjük az erőviszonyokat. Két 1999-ben született játékosunk van, a többi egy évvel fiatalabb. A keretet nagyjából a tavalyi játékosok alkotják, udvarhelyi a zöme, és a környékbeli falvakból vannak még srácok. Idén is lesz feljárás a felnőtt csapathoz, négy gyerek jelenleg is a nagyokkal jár edzésre.

Ez megnehezítette a felkészülésünket, hiszen a nyári munkák és nyaralások miatt kevesen voltunk az augusztusi edzéseken. Remélem, hogy amit tavaly elértünk, azt idén is összehozzuk, azaz tisztességesen helyt tudunk állni. Az egy évvel idősebbek között nehéz bajnokságra számítok. Nekünk mindenféleképp előny, hogy már második évünket játsszuk az országos bajnokságban, és tudjuk, merre kell fejlődnünk.”

Idén jelentős támogatást kapott egyesületünk a Hargita Megye Tanácsától, a két csapat felszerelését és a játékvezetői díjak kifizetését részben támogatja.

hmt megye hargita

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Támogatók