Itthon kezd az SZFC

2017-08-16

A Székelyudvarhelyi FC idén is a labdarúgó 3. Liga 1-es szériájába, a moldvai csoportba került. A Román Labdarúgó-szövetség a héten véglegesítette a csoportok mezőnyét, mint kiderült, a harmadosztályos bajnokság 2017–2018-as szezonjában az SZFC ellenfelei között lesz az FK Csíkszereda és a harmadosztályban újonc Kézdivásárhelyi KSE.

Idén 75 klub harcol az öt csoportban a 2. Ligába való feljutásért, a Székelyudvarhelyi FC, az FK Csíkszereda és a Kézdivásárhelyi KSE is az 1-es szériába kapott besorolást, ahol tizenöt együttes fog harcolni (a Vidombáki Jövő az utolsó pillanatban átkerült az 5-ös csoportba). A bajnokság tehát harminc fordulós lesz (mindegyik csapat kétszer fog állni), az első játéknapot pedig jövő szombaton rendezik (augusztus 26.).

szfc--barcarozsnyo-ba-56_or

A tavalyi bajnoksághoz képest több változás is történt a csoportban, hiszen öt újonc ellenfél került az udvarhelyiek és csíkiak szériájába. Galac megyét idén négy együttes képviseli, Brassó és Hargita megyét kettő, míg Kovászna megyét a Kézdivásárhelyi KSE.

Szerdán délben elkészítették a bajnokság menetrendjét, a Székelyudvarhelyi FC hazai pályán kezd, ellenfele az előző szezonban (és valószínűleg az ideiben is) a feljutásért harcoló Szászhermányi FC lesz. Az FK Csíkszereda idegenben, az Avântul Valea Mărului otthonában lép pályára. A Kézdivásárhelyi KSE is saját közönsége előtt mutatkozhat be a 3. Ligában, az első fordulóban Románvásárt fogadja.

Az első székely rangadóra sem kell sokat várni, hiszen a második fordulóban a KSE Csíkszeredába látogat, azon a játéknapon az SZFC a nagy álmokat szövögető Galaci Oțelul Suporter Club vendége lesz. A KSE–SZFC mérkőzést a 9. fordulóban rendezik, míg az első Hargita megyei derbire Csíkszeredában kerül sor a 11. játéknapon. Az udvarhelyi együttes a 14. fordulóban lesz szabadnapos.

Az 1-es széria mezőnye: Székelyudvarhelyi FC (Hargita megye), FK Csíkszereda (Hargita), Kézdivásárhelyi KSE (Kovászna, újonc), CSM Bucovina Rădăuţi (Suceava, újonc), ACS Sănătatea Darabani (Botoșani, újonc), Románvásári VSK (Neamț), CSM Paşcani (Iași), Bákói Aerostar (Bákó), Barcarozsnyói Olimpic Cetate (Brassó), Szászhermányi FC (Brassó), CSM Focşani 2007 (Vrancea, újonc), CS Avântul Valea Mărului (Galac), CS Sporting Lieşti (Galac), Galaci Metalosport (Galac), ACS Suporter Club Galaci Oțelul (Galac, újonc).

1. forduló
Galaci Oțelul Suporter Club–Galaci Metalosport
Székelyudvarhelyi FC–Szászhermányi FC
CSM Focșani–Bákói Aerostar
A Bucovina Rădăuți áll
Sănătatea Darabani–Sporting Liești
CSM Pașcani–Barcarozsnyói Olimpic Cetate
Avântul Valea Mărului–FK Csíkszereda
Kézdivásárhelyi KSE–Románvásári VSK

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Támogatók