Közös edzőtáborban vettek részt

2017-07-24

Öt napos edzőtáborban vettek részt a Székelyudvarhelyi FC 2006-os és 2007-es korosztályú együttesei, a július 17–21. között a csapat műgyepes pályáján tartott foglalkozásokon mindkét korcsoportból 15–15 gyerek vett részt.

A tábort Sebestyén Attila szervezte. A tevékenységeket Sebestyén Attila és Szin Ferenc edzők, illetve Karikás Emőke sportpszichológus irányította közösen.

szfc edzotabor 01

A kis labdarúgóknak stresszkezelés, önismeret, csapategység fontossága és egymás iránti bizalom megerősítése témákban csapatépítő játékokat, elméleti és gyakorlati foglalkozásokat tartott a csíkszeredai Karikás Emőke sportpszichológus. Pénteken barátságos mérkőzést játszottak egymás közt, majd strandolással zárták a tartalmas hetet.

szfc edzotabor 08

„Nagyon hasznosnak találom az ilyen jellegű foglalkozásokat, hiszen a gyerekek sokszor nem tudják megfelelően kezelni az indulataikat, illetve egy-egy mérkőzés előtt a görcsösséget. Nagyon sokat segített a sportpszichológus, hogy a fiúk megpróbálják ezeket a problémákat leküzdeni. Már a tábor során láttam konkrét eredményeket, erősebb lett a csapategység, illetve néhány gyerek önbizalma is hatalmasat ugrott” – összegezte a tábort Sebestyén Attila, az SZFC edzője.

szfc edzotabor 11

Karikás Emőke sportpszichológus összefoglalója

Azt látom, hogy hazánkban a pszichológussal való munkát még mindig nem „nézik jó szemmel” és sokak meggyőződése, hogy aki pszichológushoz jár, az beteg. A gyermekekben van a jövő, úgyhogy fontosnak tartom, hogy már gyermekkorban megismerjék miben segíthet egy pszichológus, és ne idegenkedjenek a velük való munkától. Nagy örömmel láttam, hogy ezekben a kis focistákban nincs előítélet, és nyitottsággal fogadták az elmúlt napokban a foglalkozásokat, bármilyen témáról volt szó.

szfc edzotabor 18

Igyekeztünk a tábor keretein belül megbeszélni olyan helyzeteket, amik gyakran (ha nem folyamatosan) jelentkeznek akár edzéseken, de főként a mérkőzéseken. Beszéltünk a szorongásról és az izgalomról, megbeszéltük mire és hogyan kell figyelni mérkőzések alatt, hogyan reagálunk és mire gondolunk bizonyos helyzetekben (pl. egy olyan játékvezetői döntés, amivel nem értünk egyet, elhibázunk egy lövést, vagy meccs előtt nagyon izgulunk), amelyet saját tapasztalataik alapján mondtak el és ehhez igyekeztünk olyan gyakorlatokat útmutatót nyújtani, amit ők is el tudnak végezni, és amivel fejleszthetik magukat.

szfc edzotabor 16

A foglalkozások második részében olyan játékokat játszottak a gyerekek, amelyek megmutatták a csapat erejét és a játék örömét, hisz napjainkban talán ez a legnagyobb dolog, ami elvész az utánpótlás csapatoknál, mert annyira a célra és nem a folyamatra figyelünk.

szfc edzotabor 14

Nagyon örülök, hogy ilyen nyitott csoporttal volt dolgom, és annak is, hogy az edzők, amellett, hogy felismerték a pszichológus munkájának fontosságát a sportban, tettek is azért, hogy ezt a gyermekek megtapasztalhassák.

szfc edzotabor 15

Az ötnapos edzőtábort a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél meghirdetett, A magyar közösség céljait szolgáló kulturális, oktatási programok és ahhoz kapcsolódó tevékenységek támogatása című kiírásán nyert pályázatból szervezték meg, a szakmai partner a Nemzetstratégiai Kutatóintézet volt.

bethlen gabor alapkezelo zrt nemzetstrategia

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Támogatók