Július közepén kezdik a felkészülést

2017-07-03

Bár még javában tart a nyári szünet, a Székelyudvarhelyi FC vezetősége már régóta a labdarúgó3. Liga 2017–18-as kiírására készül.

Berkeczi Attila elnök elmondta, hogy az FK Csíkszeredához távozó Vágó Attila helyére jelenleg két edzővel, egy magyarországival és egy helybélivel folytatnak tárgyalásokat.

szfc--barcarozsnyo-ba-56_or

„Július 17-én lesz a gyülekező, akkor kezdjük meg a felkészülést az új szezonra. Az még nem tisztázódott, hogy kikkel folytatjuk, ami biztos, hogy pár játékos biztosan elhagyja a klubunkat, helyükre pedig újak érkeznek, az alapemberekkel tárgyalunk a folytatást illetően. Az FK Csíkszereda és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vezetőségével is tartjuk a kapcsolatot, ezekből a csapatokból is lesznek majd kölcsönben érkezők az SZFC-hez. Neveket egyelőre nem tudunk mondani, ami biztos, hogy nem szeretnénk és nem is engedhetjük meg magunknak azt, hogy légiósokkal töltsük fel a keretünket” – mondta Berkeczi.

Hozzátette, a klub célja továbbra is az, hogy a környéki, helyi játékosokat foglalkoztasson, és a következő bajnokság középmezőnyében szeretnének végezni.

„Nem tűzhetjük ki magunk elé a feljutást, de a kiesés elkerülését sem, hiszen akkor neki sem kell fogni a csapatépítésnek. Legalább olyant keretet akarunk összeállítani, mint amilyen a tavaszi szezonban volt, azzal a középmezőnyt simán meg tudnánk fogni. A helyi önkormányzat és a szponzorok is mellénk álltak, így meg tudjuk valósítani terveinket” – folytatta az elnök.

SZFC az U17-es és U19-es országos bajnokságban

A klub utánpótlásával kapcsolatban elmondta, hogy a következő idénytől U5-től U19-ig minden korosztályban lesz csapata az SZFC-nek. „Most csúcsosodott ki az utánpótlás-nevelésünk, hiszen most állítjuk össze az U17-es és az U19-es együtteseket, amelyekkel benevezünk az országos bajnokságokba. Szerintem a fiúk helyt tudnak állni korosztályaikban, és majd be tudjuk őket építeni a nagy csapatba is. Továbbá a városban található többi klubbal együttműködünk azokban a korosztályokban, ahol szükség lesz arra, hogy erőinket összerakjuk” – összegzett Dusinszki Zoltán edző.

 

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Támogatók