Hat dobogós helyezéssel zártak

2017-06-13

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg múlt hét végén a Székelyudvarhelyi FC és a polgármesteri hivatal a Székelyudvarhelyért Kupa elnevezésű ifjúsági labdarúgótornát. Az előző kiírásokhoz viszonyítva kevesebb csapat nevezett be, ám a hét korosztályban így is ötven együttes csapott össze. Az SZFC idén is nagyszerű eredményeket ért el.

Hat csapat nevezett be a 2010-es korosztály küzdelmeibe, közülük a körmérkőzések után az FK Csíkszereda első, az SZFC I. harmadik, az SZFC II. pedig hatodik pozícióban zárt. „A gyerekeknek ez volt az első komolyabb, füves pályán rendezett tornájuk. Folyamatosan javult a játékunk, végül harmadik helyen zártunk, egy rúgott gólon múlt, hogy nem lettünk másodikak. A játékhiányt kell bepótolnunk, a következőkben több barátságos tornára is elmegyünk” – összegzett Botorok János edző.

udvarhelyert-kupa-ba-5_or

2010-es korosztály: 1. FK Csíkszereda II., 2. Nagyszebeni Interstar, 3. SZFC I., 4. Marosvásárhelyi LPS, 5. FK Csíkszereda I., 6. SZFC II. (Botorok János). Legjobb kapus Balázsi Benedek (SZFC), legjobb játékos Bíró Botond (FK Csíkszereda), gólkirály David Roșu (Interstar).

Az SZFC I. nyert a 2009-es korosztályban, a hétcsapatos mezőnyben az udvarhelyi fiatalok a megyei bajnok FK Csíkszeredát is maguk mögé utasították. „A keretet kétfelé osztottam, volt egy kezdő és egy haladó együttesünk. Mindkettő gyengén kezdett, majd a bajnokság során kezdett javulni a játékunk. Az SZFC I. második meccse szerintem az egész torna legjobb találkozója volt, az MSE ellen 3–0-ról fordítottunk, és végül 7–5-re nyertünk. Csíkszeredának sikerült jó játékkal visszavágnunk a bajnoki döntőben elszenvedett vereségért. A fiúk jól játszottak, elégedett vagyok, végre viszontláttam a pályán azt, amit az edzéseken begyakoroltunk, gratulálok nekik” – foglalta össze a tornát Szécsi Barna edző.

2009-es korosztály: 1. Székelyudvarhely FC I., 2. FK Csíkszereda, 3. Balánbánya, 4. Marosvásárhelyi MSE, 5. Nagyszebeni Interstar, 6. Gyergyószentmiklósi Elite, 7. SZFC II. Legjobb kapus Dragoș Susanu (Balánbánya), legjobb játékos Máthé Apor (FK Csíkszereda), gólkirály Bálint Norbert (SZFC).

Második helyen végzett a 2008-asok között a házigazda SZFC. „Elég kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a fiúk, jó meccseket játszottak. A döntő kimondottan színvonalas volt, nagyon kevésen múlt, hogy nem mi nyertünk, hiszen megvoltak hozzá a helyzeteink” – mondta Botorok János edző.

2008-as korosztály: 1. FK Csíkszereda, 2. SZFC Fehér, 3. Marosvásárhelyi Kinder I., 4. Várda SE, 5. SZFC Narancs, 6. Nagyszebeni Interstar, 7. Marosvásárhelyi Kinder II., 8. Marosvásárhelyi LPS. Legjobb kapus Tököli Hunor (SZFC Fehér), legjobb játékos Vlad Truța (Kinder), Brügger Dániel (FK Csíkszereda).

A 2007-es korosztályban nem jutott elődöntőbe udvarhelyi csapat. „Két együttessel neveztünk be, így reméltem, hogy bekerülünk az első négybe. Az 1-es csapatból hiányzott gólfelelősünk, Jakab Krisztián, nem gondoltam volna, hogy ennyire meghatározó játékosa az együttesnek, nélküle nem ment a játék, így ötödik helyen végeztünk. A 2-es csapatban jó teljesítmények voltak, látszik rajtuk a fejlődés” – nyilatkozta Szin Ferenc edző.

udvarhelyert-kupa-ba-7_or

2007-es korosztály: 1. Várda SE (Kisvárda), 2. Marosvásárhelyi Kinder I., 3. FK Csíkszereda, 4. Marosvásárhelyi Kinder II., 5. SZFC I., 6. Munkács FC, 7. Marosvásárhelyi MSE, 8. SZFC II.
Legjobb kapus Deáky Zsombor (FK Csíkszereda), legjobb játékos Darius Maxim (Kinder), gólkirály Tercza Gergő (Kisvárda).

Az ukrajnai Munkács FC nyerte a 2006-osok küzdelmeit, a körmérkőzések után megelőzve az Iskolás Sportklub és az SZFC Fehér csapatát. „Két egyforma erősségű csapattal neveztünk be a tornára. Voltak jó és kevésbé jó mérkőzéseink. Meglátszott a gyerekeken az év végi fáradtság, némely meccsen nem bírtak szaladni. Az FK Csíkszereda ellen viszont a szezon egyik legjobb félidejét játszották, 4–1-ről fordítottunk 5–4-re” – foglalta össze a tornát Sebestyén Attila edző.

2006-os korosztály: 1. Munkács FC (Ukrajna), 2. Székelyudvarhelyi ISK, 3. SZFC Fehér, 4. FK Csíkszereda, 5. SZFC Narancs, 6. Pescărușul Sarichioi Junior ACS (Tulcea megye), 7. Felsőtárkány SC (Magyarország). Legjobb kapus Jakab Zalán (ISK), legjobb játékos Bundás Vaszil (Munkács), gólkirály Gergely Péter (SZFC Fehér).

A 2005-ös korosztályban Várda elleni 2–1-es vereséggel kezdett az SZFC, majd hiába nyerte meg hátramaradt mérkőzéseit, a második helyen zárt. „Az első meccs végén rövidzárlatot kaptunk, az ellenfél három perc alatt fordított. A vereség után a srácok összeszedték magukat, a többi mérkőzésen csak egy gólt kaptak, és hiába nyertek meg mindent, a második helyen végeztek. A csapatot egészében emelném ki, nagyot küzdöttek, összességében megérdemelték volna a tornagyőzelmet, ám így a második helynek kellett örülniük” – mondta Dusinszki Zoltán edző. Mivel nem volt elég jelentkező a 2004-eseknél, az SZFC korosztályos csapata egy évvel kisebbek között játszott, így utólag minden mérkőzését 3–0 arányban elveszítette.

2005-ös korosztály: 1. Várda SE, 2. SZFC, 3. Celta Vigo Brassó, 4. ISK, 5. Felsőtárkány, 6. SZFC 2004. Legjobb kapus Racskó Márk (Várda), legjobb játékos Paul Picu (Celta Vigo), gólkirály Birtalan Tamás (SZFC).

udvarhelyert-kupa-ba-1_or

Beugrósként Albert István irányította az SZFC 2003-as korosztályát, a fiúk pedig tornagyőzelmet arattak. „Számomra kellemes meglepetés volt, hiszen nem ismerem annyira a gyerekeket, de minden szinten helytálltak. A tornagyőzelmet egyértelműen megérdemelték, csak gratulálni tudok nekik. Akkor rúgtak gólt, amikor kellett, minden meccset az első perctől a végéig uraltak” – összegzett Albert István.

2003-as korosztály: 1. SZFC, 2. Várda SE, 3. Munkács, 4. Celta Vigo Brassó, 5. Marosvásárhelyi Kinder, 6. Bukaresti Comprest, 7. Marosvásárhelyi MSE, 8. Felsőtárkány. Legjobb kapus Vas Dávid (SZFC), legjobb játékos Bakó Krisztián (Munkács), gólkirály Bíró Roland (Várda).

„Sajnos a bajnokság előtt már tudtuk, hogy kevesebb csapat jön el, hiszen a közeli városokban, mint Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Brassó és Kolozsvár, ugyanebben az időszakban hasonló korosztályos tornákat rendeztek. Így is ötven csapat volt a 11. Székelyudvarhelyért Kupán, magyarországi és ukrajnai együttesek is eljöttek, ezek pedig mind emelték a színvonalat. Talán kicsit még szerencsénk is volt, ha még jött volna hat csapat, nem lett volna hol elszállásolnunk őket, annyira telítettek voltak a városban található szálláshelyek” – foglalta össze tapasztalatait a torna egyik szervezője, Botorok János.

udvarhely logo

A 11. Székelyudvarhelyért Kupa megszervezését Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a tömegsport pályázati kiírásán keresztül támogatta.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Támogatók