Idegenben nem megy

2017-05-21
Újabb vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 29. fordulójában a feljutásért küzdő Știința Miroslava vendége volt, a Iași megyei gárda pedig sima 4–0-s győzelmet aratott.

szfc-tiin-a-miroslava-pa-19_or

Napsütéses, ám szeles időben kezdődött a mérkőzés, melynek elején Silion szöktette ki Czimbalmost, ám a hazai kapus nagyon jól jött ki, és elcsípte a labdát. A miroslavaiak a 17. percben előnybe kerültek, Nemțanu kézzel vette maga elé a labdát (a játékvezető sípja néma maradt), majd a tizenhatoson belül bal lábbal szép gólt lőtt a hosszú sarokba. Ezt követően az SZFC az egyenlítést hajszolta, gólhoz viszont a házigazda járt közel, a 28. percben egy kifejelt labdát a miroslavai csatár a felső lécre lőtt, a játékszer a gólvonalra pattant, ahonnan Pál Örs mentett. A félidő hajrájában nagy udvarhelyi lehetőség maradt ki, Silion beadását Szőlősi mellé fejelte. A hazaiak rögtön büntettek, egy szélről beadott labdát Botezatu a hálóba lőtt.

Térfélcsere után nagyon nehéz helyzetbe került az SZFC, hiszen az 50. percben egy negyven méterről elvégzett szabadrúgásból előreívelt labdára rosszul jött ki Varró, és a játékszer a hálóba pattant. A csereként beállt Antal közel állt a gólszerzéshez, a szép cselek után azonban lövés helyett a passzt választotta, a labdára Czimbalmos érkezett, és kapásból a rövid felsőt vette célba, ám a kapus hatalmas bravúrral mentett. A három pont sorsa a 60. percben dőlt el, ekkor Silion megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett tusolni. A hátramaradt időben egy újabb miroslavai gólt lehetett feljegyezni, a végeredmény 4–0 lett.

Vágó Attila, az SZFC edzője: „Idegenbeli teljesítményünk szempontjából többet vártam. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első három helyezett csapat más szintet képvisel, nekünk a mögöttük lévő együttesekkel kell versenyben lennünk. Az első három gól mindegyikét vitatott helyzetből kaptuk, idegenben pedig ezt már nem lehet elbírni. Hiányzott a csapatból Csíki Dénes, Bálint Rajmond és Sebestyén Attila. Pénteken egyértelműen a győzelemért játszunk, majd elkezdjük a következő szezonra kiépíteni a csapatot.”

A 3. Liga utolsó fordulóját pénteken rendezik, 18 órakor az SZFC az Atletico Vaslui csapatát fogadja a városi stadionban.

Labdarúgó 3. Liga, 29. forduló: Știința Miroslava–Székelyudvarhelyi FC 4–0 (2–0), kiállítva Silion (60., SZFC).

SZFC: Varró Tamás (Bálint Botond, 57.) – Pál Örs, Szőlősi Márton, Bogdan Panait, Kicsi Zoltán (Mátyás Róbert, 71.), Péter Mózes, Demény Norbert, Petru Silion, Czimbalmos Zalán, Bagoly Benjámin, Kis Zsolt (Antal Norbert, 46.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. május
h k s c p s v
« ápr   jún »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Támogatók