Itthon tartottuk a pontokat

2017-05-13

Hatalmasat küzdve, hátrányból fordítva aratott győzelmet a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 28. fordulójában, szombaton délután a sétatéri stadionban 2–1-re verte a CSM Pașcani együttesét.

szfc pascani 2

A zord, esős idő ellenére több mint száz szurkoló látogatott ki szombaton délután a sétatéri stadionba, hogy megnézze a bajnokság kiesési rangadóját. Az elején egyik kapu sem forgott veszélyben, majd a 10. percben a CSM Pașcani tizenhatosában alakult ki egy kavarodás, két udvarhelyi löketet is blokkoltak. A vendégek a 17. percben dolgoztatták meg először Sebestyént, egy kipattanó labdát nagyjából 30 méterről lőttek vissza, az SZFC kapusa nagyot repülve mentett. A játékrész közepén jogosan háborodott fel a közönség és a házigazda kispadja, hiszen Czimbalmost lehúzták a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. A félidő végén ismét Sebestyén került főszerepbe, egy szabadrúgást követően mentett szögletre.

A második játékrész a lehető legrosszabbul folytatódott a házigazda számára, hiszen az 51. percben a védelem hatalmasat hibázott, a labda Macovei elé pattant, aki a kapussal szemben egyedül maradva nem hibázott. Mindent egy lapra feltéve támadt az SZFC, és az 53. percben nagyon közel volt az egyenlítéshez, Czimbalmos tört be a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Bagoly hat méterről nem tudta a hálóba lőni. A következő lehetőség Silion előtt adódott, nagyszerű cselsorozattal tört át a pașcani-i védelmen, lövését azonban bravúrral hárította a kapus.  Az egyenlítés végül az 59. percben jött össze, egy szabadrúgást Silion tökéletesen ívelt a jobb kapufához, ahol érkezett Bálint Rajmond és a hálóba pofozta a labdát. A 63. percben emberhátrányba került a CSM Pașcani, Cormiciul kapta meg a mérkőzésen a második sárga lapját.

szfc pascani 1

A vendégek játékán nem érződött, hogy emberhátrányban vannak, több veszélyes támadást is vezethettek, Sebestyén hárította próbálkozásaikat. A 73. percben összejött a fordítás a házigazdának, Bagoly futott el a bal szélen, középre passzolt, az érkező Bálint lövését védte a kapus. A kipattanót Czimbalmos szedte össze, visszapasszolt Bálintnak, aki ezúttal a hálóba lőtt. Az utolsó tíz percben egy fél szezonra elegendő helyzetet hagyott ki a házigazda, Czimbalmos és Mátyás előtt is óriási lehetőségek adódtak, de nem tudták eldönteni a találkozót. A 95. perc végén szólalt meg a játékvezető sípja, az SZFC hatalmasat küzdve nyert 2–1-re, így bebiztosította 12. helyét a táblázaton.

„A sírból hoztuk vissza ezt a mérkőzést, a játékosok hatalmasat harcoltak, hogy megfordítsák az állást. Csak gratulálni tudok nekik. Tettünk egy lépést a bennmaradás érdekében, de még van két mérkőzésünk hátra. Most a három pont megszerzése volt a fontos számunkra, nem a játékunk minősége” – összegzett Vágó Attila, az SZFC edzője.

Jövő szombaton, a bajnokság utolsóelőtti fordulójában a Știința Miroslava vendége lesz az SZFC.

Labdarúgó 3. Liga, 28. forduló: Székelyudvarhelyi FC–CSM Pașcani 2–1 (0–0),

gólszerzők Bálint Rajmond (59., 73.), illetve Macovei (51.);

kiállítva Cormiciul (63., Pașcani).

SZFC: Sebestyén, Panait (Péter, 31.), Csíki, Pál, Kicsi (Szőlősi, 83.), Demény, Bálint, Schram (Balázs, 92.), Silion, Czimbalmos, Bagoly (Mátyás, 83.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. május
h k s c p s v
« ápr   jún »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Támogatók