Nem ért pontot a sok kidolgozott helyzet

2017-04-28

Helyzetekben és indulatokban gazdag mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután 2–1-re kikapott az Olimpia Rm. Sărat vendégeként a labdarúgó 3. Liga 25. fordulójában.

szfc--bacau-sc--ba-3_or

Szép időben és jó minőségű pályán kezdődött a mérkőzés, az első negyedórát az SZFC uralta. Már a harmadik percben kialakult egy nagy lehetőség, Bagoly elől az utolsó pillanatban mentett szögletre a védő. A 14. percben Silion letámadta a hazaiak egyik védőjét, aki gyengén passzolt keresztbe, a labdára Bagoly csapott le és egy szép lövéssel megszerezte a vezetést az SZFC-nek. A következő lehetőségek is az udvarhelyiek előtt adódtak, a 18. percben Silion szögletét követően Czimbalmos lőtt kapura, a kapus kiütötte, az érkező Demény pedig nyolc méterről fölé lőtt. Ezt követően megváltozott a játék képe, a hazaiak pedig egy 17 méterről tökéletesen elvégzett szabadrúgással egyenlítettek. A mérkőzés hajrájában a szerencsének köszönhetően a vezetést is megszerezték, egy előrerúgott labdára Sebestyén rosszul jött ki, az ellenfél játékosának csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A szünetet követően több cserét is eszközölt Vágó Attila edző, ám nem sikerült feltörni a hazaiak védelmét. Az 59. percben focipályákon ritka eset történt. Pál Örs mentett taccsra, ellenfele előbb földhöz vágta magát, majd kezdett lökdösődni kezdett. Erre a hazaiak másodedzője is beszaladt a pályára és Örshöz ütött. Erre összefutott a két csapat, káosz alakult ki a pályán, a rendfenntartóknak kellett közbe lépniük. Közel öt percet állt a játék, az agresszív másodedzőt kiállította a játékvezető, míg Pál Örsnek felmutatta a sárga lapot, akinek ez már a második figyelmeztetése volt, így ő is el kellett hagyja a pályát.
Az emberhátrány nem zavarta meg az SZFC-t, hiszen előbb Antal beadását követően Kicsi fejelt kapura, a hazai hálóőr bravúrral mentett, majd egy ellentámadás végén Silion lőtt hatalmas kapufát. Tíz emberrel is jobban játszott az udvarhelyi csapat, ám a 78. percben minden reménye elszállt, egy szabálytalanságért Silion is megkapta a második sárga lapját, így nyolc mezőnyjátékosra fogyatkozott az SZFC. A hátra maradt időben és a hét perces ráadásban nem született több gól, így az Olimpia 2–1-re megnyerte a találkozót.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában eldönthettük volna, kaptunk egy ajándékgólt. Miután megszereztük a vezetést, megváltozott minden, nagyképűek lettünk, az fiatalokból álló ellenfél nagy szerencsével fordított. A második félidő nagyon heves volt, két játékosunkat is kiállították, ám emberhátrányban is tudtunk hatalmas helyzeteket kialakítani, ám ezeket mind kihagytunk. Saját magunkat vertük meg, nem voltunk fegyelmezettek. Több volt ebben a meccsben, sajnálom, hogy így alakult, nehéz helyzetbe kerültünk, a következő meccsek megint élet halál harcok lesznek” – összegzett Vágó Attila, az SZFC edzője.

Megyei rangadó következik, a 2. Ligába való feljutásért küzdő FK Csíkszereda látogat szombaton 18 órakor a sétatéri stadionba.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es széria, 25. forduló: Olimpia Rm. Sărat–Székelyudvarhelyi FC 2–1 (2–1), gólszerző Bagoly (15,). SZFC: Sebestyén – Panait, Pál, Csíki, Czimbalmos, Silion, Bálint Rajmond, Demény (Péter, 45.), Kicsi (Szőlősi, 90.), Györgydeák (Antal, 45.), Bagoly (Mátyás, 90.).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Támogatók