Gólnélküli döntetlen a nagyon rossz minőségű pályán

2017-04-22
A kiesés elkerüléséért folytatott harcban fontos pontot szerzett a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 24. fordulójában 0–0-s döntetlent játszott a középmezőnyhöz tartozó Avântul Valea Mărului otthonában.

Nagy havazás előzte meg az SZFC mérkőzését, a község lakosai összefogva együtt takarította le a havat a pályáról, közel száz ember dolgozott, hogy játékra alkalmas legyen.

szfc-galaci metalosport 1

A tócsák borította játéktéren jobban kezdett az udvarhelyi együttes, a 11. percben Bálint Rajmond eresztett el egy távoli lövést, ami alig ment mellé. A következő percben az SZFC középpályása Györgydeák Aport ugratta, a 17 éves játékos szépen emelte át a kapuson a labdát, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A folytatásban is főleg a vendégek előtt adódtak kisebb lehetőségek, ám ezekből nem tudtak igazi ziccert kialakítani. A hazaiak ritkán értek fel az udvarhelyi kapu elé, ám ha át is törtek a védelmen, Sebestyén Attila rendre magabiztosan hárította próbálkozásaikat. A legnagyobb helyzetük a 40. percben alakult ki, egy lövést követően Sebestyén kiöklözte a labdát, a játékszer viszont egy tócsában landolt a tizenhatoson belül, ám érkezett Silion Petru és tisztázni tudott. A félidőt Bogdan Panait sorfalban elhalt szabadrúgása zárta.

Térfélcserét követően szöglethez jutott az SZFC, a kipattanót Kicsi Zoltán szúrta rá, a hazaiak kapusa hatalmas védést bemutatva szögletre mentett. Az 56. percben szabadrúgást végezhetett el az SZFC, Bálint Rajmond nagyjából 25 méterről a jobb alsó sarkat célozta meg, a kapus hatalmasat nyújtózva mentett. A következő lehetőség is előtte adódott, a 70. percben a kapus rosszul végzett el egy kirúgást, a középpályás megszerezte a labdát, és nagyjából 40 méterről lőtt kapura, kevéssel mellément. A mérkőzés utolsó helyzete is Bálint előtt adódott, Mátyás Róbert beadását fejelte a jobb alsó sarokra, ám a kapus bravúrral szögletre mentett.

A végeredmény 0–0 lett, a pontszerzés inkább a hazaiaknak adhatott okot nagyobb örömre.

„Büszke vagyok a csapatomra, küzdeni akarásból tízesre vizsgáztak. Irreális körülmények között kemény ellenféllel játszottunk. A mérkőzés alakulása alapján nyerhettünk is volna, a csapatból mindenki nagyon jól teljesített. Csak egy kicsi gól hiányzott. A negyedik mérkőzésünk, hogy nem kaptunk gólt. Ezt a jó sorozatot tovább akarjuk folytatni, a következő meccsen is pontot, pontokat akarunk szerezni” – mondta Vágó Attila, az SZFC edzője.

Az udvarhelyi együttes legközelebb pénteken játszik, 17 órakor a jelenleg hetedik helyezett Olimpia RM. Sărat vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es széria, 24. forduló: Avântul Valea Mărului–Székelyudvarhelyi FC 0–0. SZFC: Sebestyén – Pál, Csíki, Panait, Czimbalmos, Silion (85., Szőlösi), Demény, Bálint Rajmond, Kicsi, Bagoly (75., Mátyás), Györgydeák (64., Antal).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Támogatók