Három pontot hozott a nyuszi húsvétra

2017-04-14
Zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg a labdarúgó 3. Liga 1-es csoportjában a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután a sétatéri stadionban 1–0-ra verte a vendég Galaci Metalosport csapatát.

szfc-galaci metalosport 1

Szeles, borús idő fogadta a csapatokat, a sétatéri stadion lelátóján így is több mint kétszázan ültek. Jobban kezdtek a vendégek, gyors szélsőik mindkét oldalon gondot okoztak az SZFC védelmének, több helyzetet is kialakítottak, ám lövéseik nem találtak kaput. A legnagyobb lehetőségüket a 21. percben puskázták el, egy szögletet követően Munchiu középről fölé fejelt.

Ezt követően kiegyenlítette a játékot a házigazda, Antal, majd Kicsi került helyzetbe, lövéseikből azonban nem született gól. Fél óra után nagyon töredezetté vált a játék, a galaci játékosok a legkisebb kontakt után is a földre kerültek, és fájdalmas kiáltásokkal kérték az orvosi csapat közbelépését. A félidő hajrájában ismét a házigazda állt közel a vezetés megszerzéséhez, előbb Silion lőtt rá távolról, a kapus bravúrral szögletre tolta a labdát, majd Kicsi tekert centikkel a kapu mellé.

szfc-galaci metalosport 3

A második félidőben Sebestyénnek is több védeni valója akadt, majd ismét a vendégek kapuja került veszélybe, a sérüléséből felépült Bagoly emelése esett a hálóra, majd Czimbalmos lövését ölelte magához a kapus, végül Györgydeák ívelését követően Bálint Rajmond fejelt kevéssel mellé. A kihagyott helyzetek szinte megbosszulták magukat, hiszen a 70. percben a vendégek középről, a kaputól kb. 20 méterre végezhettek el egy veszélyes szabadrúgást, a lövést követően a labda a bal oldali kapufát érintve hagyta el a játékteret.

szfc-galaci metalosport 2

A jég végül a 85. percben tört meg, Panait futott fel a jobb szélen, beívelésére tökéletesen érkezett középen Bálint Rajmond és a hálóba pofozta a labdát. A vendégek kitámadtak, ám csak az SZFC-nek volt még helyzete, Silion jó helyzetben, közelről a passz helyett a lövést választotta, ami fölé ment.

„Az már nagybetűs csapat, amelyik zsinórban harmadik mérkőzésén is kapott gól nélkül nyer. A fiúk óriásit játszottak most is, az utolsó pillanatig küzdtek, hajtották a labdát, csak gratulálni tudok nekik. Nehéz kiszállásunk következik, idegenből pontot akarunk majd hazahozni” – összegzett Vágó Attila, az SZFC edzője.

Zsinórban harmadik 1–0-s győzelmét aratta a Székelyudvarhelyi FC, és feljött a táblázat 12. helyére. A következő fordulóban, jövő szombaton 17 órakor a jó formában lévő Avântul Valea Mărului vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 23. forduló:

Székelyudvarhelyi FC–Galaci Metalosport 1–0 (0–0), gólszerző Bálint Rajmond (85.).
SZFC: Sebestyén Attila – Bálint Róbert, Csíki Dénes, Bogdan Panait, Pál Örs, Petru Silion, Bálint Rajmond, Györgydeák Apor, Antal Norbert (46., Bagoly Benjámin), Czimbalmos Zalán (70., Péter Mózes), Kicsi Zoltán (89., Demény Norbert).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Támogatók