Három pont Chiscani-ból

2017-04-08

Újabb  fontos győzelmet aratott szombaton a Székelyudvarhelyi FC, hiszen az 1-es széria utolsó előtti együtteséhez, a Sportul Chiscani-hoz látogatott. A három pont sorsáról egy gól döntött, ezt Bálint Rajmond szerezte szabadrúgásból, továbbá Sebestyén Attila büntetőt védett.

A kezdő sípszót követően az első helyzetek az SZFC előtt adódtak. Az ismét kezdőtagságot kapó, az SZFC U17-es csapatát is erősítő Györgydeák Apor közel volt ahhoz, hogy megszerezze első gólját a harmadosztályban, ám fejesét a kapus hárította. A tizedik percben a hazaiak nem tudtak tisztázni egy SZFC-szöglethez követően, Csíki Dénes érkezett a kipattanróa, ám 14 méterről leadott lövése nem taláta el a kaput.

szfc-chiscani-ba-20_b

Az udvarhelyi dominancia tovább folytatódott, Bogdan Panait távoli szabadrúgása ment alig mellé, majd Czimbalmos Zalán került a kapussal szembe, ám közelről oldalháló lőtt. A hazaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, ezek nem jelentettek veszélyt Sebestyén kapujára. A 32. percben Silion Petru ellen szabálytalankodtak a kaputól 22 méterre, Bálint Rajmond pedig gyönyörűen tekert a jobb alsó sarokba, a hazaiak kapusa állva nézte végig, ahogy a labda a hálóba kerül. Könnyen megduplázhatta volna előnyét az SZFC, hiszen Antal Norbert lövését még védte a hazaiak kapusa, a labda Silion elé került, aki egy cselt követően 20 méterről hatalmas kapufát lőtt.

szfc--barcarozsnyo-ba-56_or

Térfélcserét követően a zsenge előnyét védő SZFC ellentámadásokra rendezkedett be, a fiúk dolgát pedig az erős szél is nehezítette. Hiába birtokolta többet a labdát Chiscani, az SZFC állt közel a gólhoz, Györgydeák lövése azonban mellé ment. Nem sokkal később a hazaiak csatára esett össze nagyon könnyen a büntetőterületen belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A sértett a bal alsót célozta meg, ám Sebestyén Attila is arra mozdult el, és bravúrral hárította a próbálkozást.

A hátramaradt időben komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem adódott, az SZFC megőrizte előnyét a nagyon nehéz, sáros pályán. A sikernek köszönhetően előnye hat pontra nőtt az utolsó előtti Chiscani-nyal szemben.

A következő fordulóban, pénteken 17 órakor a Galaci Metalosport csapatát fogadja a sétatéri stadionban.

„Hatalmasat küzdöttünk ezen a sáros, tócsákkal tarkított, göröngyös pályán, ami a Real Madrid dolgát is megnehezítette volna. Az a csapat nyerte a mérkőzést, amely jobban akarta a sikert. Ezek a legnagyobb győzelmek, amikor idegenben gólt nem kapva szerzed meg a három pontot, úgy, hogy a kapusod tizenegyest is véd. Büszke vagyok a srácokra, nagyon örülök, boldogan megyünk haza. Egymás után két mérkőzést megnyertünk, ennek akkor lesz igazán értéke, ha a következő mérkőzésünkön is győztesen hagyjuk el a pályát” – összegezte az SZFC első idei idegenbeli győzelmét Vágó Attila edző.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es széria, 22. forduló:

Sportul Chiscani–Székelyudvarhelyi FC 0–1 (0–1);
gólszerző Bálint Rajmond (32.).
SZFC: Sebestyén Attila – Bálint Róbert, Csíki Dénes, Demény Norbert (69., Péter Mózes), Bogdan Panait, Pál Örs, Bálint Rajmond, Silion Petru, Györgydeák Apor, Czimbalmos Zalán (85., Szőlősi Márton), Antal Norbert (63., Mátyás Róbert).

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Támogatók