Pont nélkül tértek haza

2017-04-01

Vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 20. fordulójában, szombaton délután a Galac megyei Sporting Liești otthonában 5–0-ra kapott ki.szfc--aerostar-bacau-ba-15_or

Bátran kezdett a Galac megyei csapat otthonában a Székelyudvarhelyi FC, társai főleg Silion Petrut próbálták hosszú labdákkal megjátszani. A mérkőzés első nagy helyzete a hazaiaké volt, a 10. percben egy szögletet követően lőttek kapura, a labda elé vetődött Szőlősi, így a hátát találta el a játékszer. Nem sokkal később az SZFC előtt adódott gólszerzési lehetőség, Silion 25 méterről elvégzett szabadrúgását bravúrral védte a házigazda kapusa. A 16. percben Antal Norbert futott el a szélen, beadásába az egyik hazai védő kézzel kapott bele, azonban a játékvezető sípja néma maradt. A lieștiek főleg felívelésekkel próbálkoztak, ám középen Panait rendre kifejelte a labdákat. A középpályán Péter Mózes is jól játszott, rendre megnyerte párharcait, így jól pótolta a sárga lapos eltiltását töltő Bálint Rajmondot. Az udvarhelyi gépezet a 34. percig működött jól, ekkor egy szögletet követően hibázott a védelem, a hazaiak csatára pedig a hálóba piszkálta a labdát. Közel volt az egyenlítés, hiszen két perccel később Silion oldalról elvégzett szabadrúgását követően a labda a kapufán csattant, a félidő végén pedig Bagoly maradt le centikkel egy nagyszerű beadásról.

Térfélcserét követően sokkal céltudatosabban jöttek ki a hazaiak az öltözőből, az 51. percben Sebestyén kapott sárga lapot, mivel szabálytalankodott az ellenfél csatárával szemben, a 17 méterről elvégzett szabadrúgást követően bravúrral a felső lécre tolta a labdát. Öt perccel később már ő is tehetetlen volt, a védelem újabb labdát veszített, a hazai csatár pedig 18 méterről hatalmas gólt lőtt. Vágó Attila edző cserékkel próbált változtatni, azonban az újabb gólt ezúttal is a hazaiak szerezték, egy gyorsan elvégzett bedobás után ugrott ki a védők gyűrűjéből a focșani-i játékos, és góllal fejezte be a támadást, az 59. percben nagyjából eldőlt a mérkőzés sorsa. Silion, majd Kicsi kísérlete sem találta el a kaput, a hazaiaké viszont igen, a 73. percben 4–0-ra módosult az eredmény. A hajrában sem jött össze semmi az SZFC-nek, a hazaiaknak viszont igen, az 5–0-s végeredményt ellentámadásból állították be. Az SZFC hasonló tudású csapattól kapott ki, az egyéni hibák megpecsételték az SZFC sorsát.

Folytatás csütörtökön, a hétközi fordulóban szerdán 17 órakor Barcarozsnyó látogat Udvarhelyre.

Labdarúgó 3. Liga, 20. forduló: Sporting Liești–Székelyudvarhelyi FC 5–0 (1–0). SZFC: Sebestyén Attila – Pál Örs, Bogdan Panait, Szőlősi Márton, Bálint Róbert, Antal Norbert (60., Mátyás Norbert), Csíki Dénes (56., Kicsi Zoltán), Silion Petru, Péter Mózes (70., Kis Zsolt), Bagoly Benjámin, Czimbalmos Zalán.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Támogatók