Fantomgóllal kapott ki az SZFC

2017-03-25

Nem érdemelt vereséget a Székelyudvarhelyi FC szombaton délután, a labdarúgó 3. Liga 19. fordulójában a Bákói Aerostar nagyon véleményes helyzetben szerzett góllal nyert 1–0-ra.

szfc--aerostar-bacau-ba-24_or

Nagyjából kétszáz néző volt kíváncsi a városi stadionban a mérkőzésre, melynek első percében már helyzetbe került az Aerostar, ám Sebestyén Attila a helyén volt és hárított. Túloldalt Czimbalmos válaszolt egy lövéssel, a labda nem találta el a kaput. Főleg a középpályán zajlottak az események, kiegyenlített volt a játék, ritkán alakultak ki helyzetek, a hazaiak lövései rendre elkerülték a kaput, míg a vendégek lövéseit Sebestyén védte. A legnagyobb gólszerzési lehetőség a játékrész végén Csíki Dénes előtt adódott, ám a középpályás nem tudott nagy erővel kapura lőni, így 0–0-nál mentek pihenni a csapatok.

Térfélcsere után többet birtokolta a labdát a bákói együttes, komolyabb helyzetet viszont nem tudtak kialakítani. Az 52. percben Silion szabadrúgását védte a bákóiak kapusa, majd ugyanabban a percben Sebestyén hátított nagyot, amikor a bákói támadó egyedül vezethette rá a labdát. Az idő teltével fáradni kezdtek a csapatok, pár durvább belépőt is láthatott a közönség. A 80. percben Czimbalmos fordult le nagyon szépen védőjéről, ám a hosszú sarok felé tartó lapos lövését bravúrral hárította az Aerostar kapusa, Dan Albescu. Nem sokkal később beszorult az SZFC, a bákóiak jobbról ívelték be a labdát, és Ionuț Chirilă fejelt a kapura, ám a gólvonalon álló Pál Örs kirúgta oldalra a labdát. A bukaresti Bogdan Neculcea játékvezető viszont Ștefan Călărașu (Câmpina) asszisztens jelzésére gólt ítélt. A hazaiak minden erejüket mozgósítva próbáltak egyenlíteni, ám a tapasztalt bákóiak kivédekezték a hátramaradt perceket, és magukkal vitték mindhárom pontot.

szfc--aerostar-bacau-ba-15_or

„Nem volt benn a labda, kár, hogy egy ilyen nem góllal kapunk ki hazai pályán. Óriási tévedés volt. Mi végig küzdöttünk, hajtottunk, tipikus 0–0-s meccs volt. Nagyon sokat dolgoztak a srácok, egy pontot megérdemeltek volna. Az Aerostar a legjobb csapat, amellyel eddig találkoztunk, nem titkolt szándékuk, hogy feljussanak a másodosztályba” – összegzett Vágó Attila, az SZFC edzője.

A csapat legközelebb jövő szombaton játszik, a 20. fordulóban a Galac megyei Sporting Lieşti otthonában lép pályára.

Labdarúgó 3. Liga, 19. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Bákói Aerostar 0–1 (0–0), gólszerző Chirilă (84.). SZFC: Sebestyén Attila – Pál Örs, Bogdan Panait, Szőlősi Márton (89., Péter Mózes), Bálint Róbert, Antal Norbert (71., Mátyás Róbert), Csíki Dénes, Silion Petru, Bálint Rajmond, Bagoly Benjámin, Czimbalmos Zalán.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Támogatók