A bajnokság legjobb formában lévő együttese látogat Udvarhelyre

2017-03-24

Egyik legnehezebb hazai mérkőzésére készül a Székelyudvarhelyi FC, hiszen a labdarúgó 3. Liga 19. fordulójában, szombaton 15 órakor a bajnokság jelenleg legjobb formában lévő együttesét, a Bákói Aerostart fogadja a sétatéri stadionban.

Zsinórban öt győzelemnél tart a bajnokságban az SZFC szombati ellenfele, hasonló mutatóval egyetlen csapat rendelkezik a pontvadászatban. A bákóiak idén lejátszott három bajnokijukon hat gólt lőttek és csupán egyet kaptak (hazai pályán a Chiscani-t 3–1-re, az Avântult 1–0-ra, míg idegenben a Galaci Metalosportot 2–0-ra verték), a táblázaton negyedik helyen állnak.

szfc--bacau-sc--ba-3_or

Az SZFC idén két mérkőzést játszott, a Románvásári VSK otthonában 1–1-es döntetlent ért el, majd hazai pályán 2–1-re legyőzte a Bákói SC-t, jelenleg 12. a csoportjában.

„Szabadnaposak voltunk az előző fordulóban, így két hét állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk az Aerostarból, tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat látogat hozzánk. Legutóbbi öt meccsüket megnyerték, de a nagy számok törvénye alapján egyszer nekik is kell hibázniuk. Bízom benne, hogy ha szervezetten játszunk, jól támadunk, akkor itthon le tudjuk győzni őket. A fiúktól azt várom, hogy mindent megtegyenek a pályán és csak a győzelem lebegjen a szemük előtt” – mondta a mérkőzés felvezetéseként Vágó Attila, az SZFC edzője.

A csapatnál két játékos, Varró Tamás kapus és Demény Norbert továbbra is sérüléssel bajlódik, a keret többi tagja egészséges és harcra kész. „Az előző mérkőzésünkön Tamás Előd nagyon sokat segített nekünk, amit ismét megköszönök neki. Azonban nem tudott edzésre járni, ezért már harmadik hete együtt edz a csapattal Sebestyén Attila, így szombaton ismét pályára lép az SZFC színeiben. Jó kapusnak tartom, részemről töretlen a bizalom feléje. A múlt heti kezdőcsapaton nem akarok változtatni, reméljük, hogy sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre és a szurkolókkal együtt örülhetünk majd az újabb győzelemnek” – tette hozzá Vágó.

Tavaly szeptemberben a negyedik fordulóban találkozott a két együttes Bákóban, a házigazda Aerostar 5–1-re nyerte a meccset. Az éllovas FK Csíkszereda szabadnapos lesz ebben a fordulóban.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es széria, 19. forduló: pénteken 15 órától CSM Pașcani–Románvásári VSK; szombaton 15 órától Știința Miroslava–Atletico Vaslui, Szászhermányi FC–Bákói SC, Székelyudvarhelyi FC–Bákói Aerostar, Avântul Valea Mărului–Sporting Liești, Galaci Metalosport–Barcarozsnyói Olimpic Cetate, Sportul Chiscani–Olimpia Rm. Sărat; az FK Csíkszereda szabadnapos lesz.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Támogatók