Hazai győzelemmel mozdult el a kiesőzónából az SZFC

2017-03-11

Nagyszerű győzelmet aratott szombaton délután a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 17. fordulójában 2–1-re megverte a Bákói SC csapatát, így elmozdult a kiesőzónából, jelenleg 12. az együttes.

szfc--bacau-sc--ba-16_or

Az esős, hideg ellenére közel kétszáz néző előtt csapott össze a két együttes. Nem feltartott kézzel érkezett a 44 ponttal büntetett, korábban szebb napokat megélt Bákói SC, az első percekben beszorította házigazdáját, és több kisebb lehetőséget alakított ki. A nagy nyomás hamar góllá érett, hiszen a hetedik percben Panait szabálytalankodott büntetőt érően, a 11-est Tătaru magabiztosan értékesítette. Rögtön jött a hazai válasz, a jobb szélről Silion emelése a keresztlécen csattant, a kipattanót Bagoly lőtte rá, de a védők a gólvonalról tisztáztak. Ezt követően átvette a mérkőzés irányítását az SZFC, azonban nem tudott veszélyes támadásokat kivitelezni. Fél óra játék után végül sikerült az egyenlítés, Czimbalmos lekészítése tökéletes volt Bagolynak, a fiatal támadó pedig kilőtte a hosszú sarkot. Bagolynak ez már a második bajnoki gólja, hiszen Románvásáron az ő találatával egyenlített az SZFC.

smurd-helikopter-ba-9_or

A középkezdést követően félbe kellett szakítani a találkozót, mivel megérkezett a SMURD helikoptere, hogy Marosvásárhelyre szállítson egy beteget. Közel húsz percig állt a játék, a folytatásban pedig könnyen megszerezhette volna a vezetést az SZFC, Silion adott nagyszerű passzt Czimbalmosnak, a fiatal játékos azonban ziccerben nem tudta eltalálni a kaput.

Térfélcsere után sem tudott maradandót alkotni a vendég együttes, az SZFC pedig hajszolta a vezetést jelentő gólt: Silion hagyott ki egy nagy lehetőséget, majd Bagoly próbálkozását védte a vendégek hálóőre, végül Czimbalmos találta telibe a baloldali kapufát. Végül a bákóiak hozták össze a vezető találatot, az SZFC kitámadott, Neagu passzolt haza a kapusnak, Sustac viszont elnézte a labdát, ami így becsorgott a hálóba. A folytatásban visszavett az iramból a házigazda, és zsenge előnyének megtartására törekedett. A bákóiak is felpörögtek, több szabadrúgást is elvégezhettek az SZFC tizenhatosa körül, azonban igazán nagy ziccert egyszer tudtak kialakítani, Tamás Előd nagyot vetődve védett. Végül sikerült kiharcolni a győzelmet, és ami még fontosabb, a szerzett három pontnak köszönhetően elmozdult a kiesőzónából az SZFC, megelőzte a hazai pályán a Știința Miroslavától 3–0-s vereséget szenvedett CSM Pașcani csapatát.

szfc--bacau-sc--ba-25_or

„Rengeteg helyzetet elpuskáztunk, legalább 3-4 góllal kellett volna győzzünk. Egy jobb csapat ellen nem biztos, hogy belefér ennyi lehetőség kihagyása. Nagyon ki volt éhezve a csapat a győzelemre, látszott, hogy a vezetés megszerzése után az eredmény tartására rendezkedtek be a játékosok. Nagyot harcoltak a fiúk, csak gratulálni tudok nekik. Most két hét szünet következik, így lesz időnk felkészülni a következő mérkőzésünkre” – összegzett Vágó Attila, az SZFC edzője.

Az FK Csíkszereda fordulatos mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott hazai pályán a Románvásári VSK-val.

Az SZFC a következő fordulóban szabadnapos lesz, míg a 19. játéknapon (március 25.) a másik bákói együttest, az Aerostart fogadja a sétatéri stadionban.

Labdarúgó 3. Liga, 17. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Bákói SC 2–1 (1–1), gólszerzők Bagoly (32.), Neagu (62., öngól), illetve Tătaru (7., büntetőből)

SZFC: Tamás Előd – Pál Örs, Bogdan Panait, Szőlősi Márton, Bálint Róbert, Antal Norbert (61., Mátyás Róbert), Csíki Dénes, Silion Petru (76., Kicsi Zoltán), Bálint Rajmond (72., Péter Mózes ), Bagoly Benjámin, Czimbalmos Zalán.

További eredmények: CSM Pașcani–Știința Miroslava 0–3 (0–2), Szászhermányi FC–Atletico Vaslui 4–0 (4–0), FK Csíkszereda–Románvásári VSK 3–3 (2–2), a csíkiak gólszerzői Lukács (40.), Bajkó (45., 87.), Galaci Metalosport–Bákói Aerostar 0–2 (0–0), Sportul Chiscani–Sporting Liești 1–1 (0–1), Barcarozsnyói Cetate–Olimpia Râmnicu Sărat 2–1 (1–0), az Avântul Valea Mărului szabadnapos volt.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Támogatók