Kilenc gólos meccs Medgyessel

2017-02-09

Újabb barátságos mérkőzést játszott a labdarúgó 3. Liga tavaszi szezonjára készülő Székelyudvarhelyi FC, szerdán este a 3. Liga 5-ös csoportjának hatodik helyezettjét, a Medgyesi Gaz Metan II.-t fogadja a műgyeppályán.

szfc-asaii-pa-9_or

Kiegyenlített volt a mérkőzés első része, ritkán alakult ki helyzet a kapuk előtt, főleg a középpályán zajlott a játék. A 25. percben zörrent először a háló, a vendégek megszerezték a vezetést: támadójuk kiugrott a védelemből, majd Zahariát is kicselezve az üres kapuba lőtt. Nagyon megfogta a házigazdát a gól, hiszen két percre rá egy újabb ellentámadás végén ismét betalált az 1. Ligában szereplő Gaz Metan fiatal és nagyon agilis játékosokból álló farmcsapata. Az SZFC előtt is adódott gólszerzési lehetőség, a 32. percben egy kapushibát követően Czimbalmos Zalán Bálint Rajmond elé tálalt, utóbbi azonban nem tudta eltalálni a kaput. Tovább növelte előnyét viszont a vendégcsapat, a szünetig újabb két gólt szerzett.

Nem segített a szünet sem, hiszen a folytatásban a medgyesiek újabb két gólt szereztek. Az SZFC sokáig csak helyzetekig jutott, ezeket azonban rendre kihagyták a játékosok: Czimbalmos ziccerben lőtt fölé, majd Antal Norbert az oldalhálót találta el. Szépíteni végül a 70. percben sikerült, Bálint Rajmond lőtt gyönyörű gólt: nagyjából 12 méterről kapásból talált a hálóba. Rögtön jött az újabb udvarhelyi találat, az ellenfél egyik játékosa kezezett a tizenhatoson belül, Panait büntetőjét védte a kapus, a kipattanót viszont Czimbalmos a hálóba továbbította. A 76. percben újabb hazai gól következett, Demény szabadrúgását követően Czimbalmos csúsztatott a kapu elé, ahol jól érkezett Kis és négy méterről a hálóba lőtt – beállítva a végeredményt.

„A medgyesiek nagyon erős csapattal jöttek Udvarhelyre. Kezdőcsapatukból tíz játékos az 1. Ligában többször is pályára lépett. Az első félidőben nagyon nagy volt a két csapat közti különbség, gyorsaságban, ritmusban, technikai tudásban is fölénk nőttek. A második félidőben már a 3. Ligában játszó labdarúgók voltak a pályán Medgyesnél, ezt a játékrészt viszont megnyertük, ez pedig biztató jel számunkra. A téli felkészülés során ezen a héten kapták a legnagyobb terhelést a játékosok, így a mérkőzésen látszott, hogy fáradtak” – nyilatkozta Vágó Attila.

Az SZFC edzője kitért a múlt pénteken Miroslava elleni 1–1-gyel véget ért mérkőzésre is: „Igazságos eredmény született. Hiába vannak jóval előrébb a táblázaton, egyenrangú ellenfeleik voltunk.”

Megtudtuk, hogy a csapat továbbra is kapusgonddal küzd, hiszen a kerethez két hete csatlakozott Alexandru Coman végül Angliába távozott.

Szombaton 11 órakor ismét pályára lép az SZFC, Székelyudvarhelyre látogat az FK Csíkszereda és a Maros megyei bajnokság éllovasa, Marosoroszfalu. A csapatok körmérkőzéseket játszanak egymással a műgyepes pályán, egy találkozó 50 percig tart.

Felkészülési mérkőzés: Székelyudvarhelyi FC–Medgyesi Gaz Metan II. 3–6 (0–4), a hazai gólszerzők Bálint Rajmond (70.), Czimbalmos (72.), Kis (76.).

Az SZFC kezdője: Zaharia – Kicsi, Demény, Panait, Mátyás – Csíki, Bálint Róbert, Bálint Rajmond, Nagy, Péter, Czimbalmos. Játszott még: Kis, Pál.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Támogatók