Sepsiszentgyörgy nyerte a hármas körmérkőzést

2017-01-28

Újabb felkészülési mérkőzéseket játszott egymással a 2. Ligában szereplő Sepsiszentgyörgyi OSK, illetve 3. ligás Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda. Szombaton 11 órától mindhárom együttes pályára lépett, a mérkőzések 50 percig tartottak.szfc--sepsi-osk-ba-3_or

A mérkőzések sorát a házigazda FK Csíkszereda és a Sepsiszentgyörgyi OSK játszotta, melyen a háromszékiek Ene góljával 1–0-ra nyertek. Pályán maradtak a csíkiak, rövid szünet után a Székelyudvarhelyi FC-vel mérkőztek meg. Az 50 perc hőse az SZFC-nél jelenleg próbajátékon levő Silion Petru volt, vezérletével 3–1-re győztek az udvarhelyiek. A mérkőzés első gólját a szovátai játékos, melyre hamar válaszoltak a csíkiak Ilyés Róbert távolról szerzett leverős góljával. Nem sokáig volt egyenlő az állás, hiszen a mérkőzés közepén Silion húzott el a jobb szélen, beadását Bálint Rajmond szelídítette meg, majd lőtt a hálóba. A találkozót eldöntő gólt Silion lőtte, betört a jobbszélen, becselezte magát a védők között és bal lábbal kirúgta a hosszú sarkot.

A három csapatos körmérkőzés utolsó mérkőzésén a Sepsi OSK volt az SZFC ellenfele, a 2. Liga élmezőnyében található háromszéki csapat sima, 4–0-s győzelmet aratott.

„Az első meccs nagyon tetszett, szervezetten és fegyelmezetten játszott a csapat, teljesen megérdemelt a győzelmünk. Többet kaptam, mint amit vártam, elégedett voltam a hozzáállással. A második találkozón már érződött, hogy fáradtak vagyunk, látszott, hogy egy hete kezdtük el a felkészülést, sima vereséget szenvedtünk. A góloknál hibáztunk, pontatlanok voltunk” – mondta Vágó Attila, az SZFC edzője. A magyarországi tréner szerint nagyon fontos volt, hogy az SZFC jobb játékerőt képviselő csapatokkal mérte össze erejét, így jól ki lehetett szűrni a hibákat. „Tudjuk, mit és hol kell erősítenünk, változtatnunk, a bajnokságra frissebb és jobb állapotba kerülünk” – tette hozzá.

A Székelyudvarhelyen csütörtökön este rendezett Sepsi OSK ellen 6–2-re elveszített találkozóról a tréner elmondta, hogy akkor is az utolsó harminc perc volt a döntő. „Az első félidőben jól játszott a csapat, még egyenlíteni is tudtunk, de az utolsó 30 percre elfáradtunk, az ellenféllel könnyű gólokat rúgattunk. A csapatom nincs jó fizikális állapotban, mindkét meccsen a fáradtság és a koncentráció hiányára volt a döntő. Persze, az Sepsi OSK jobb csapat, gyorsabb ritmusban játszik, mindkét összecsapáson a második félidőben ütközött ki, hogy milyen hiányosságaink vannak” – vázolta az edző.

Az SZFC felkészülés tovább folytatódik, jövő héten újabb barátságos mérkőzéseket játszik a csapat, a találkozók egyelőre szervezés alatt állnak.

Barátságos mérkőzések
FK Csíkszereda–Sepsiszentgyörgyi OSK 0–1, gólszerző Ene (25.)
Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda 3–1, gólszerzők Silion (10., 38.), Bálint Rajmond (26.), illetve Ilyés (13.)
Székelyudvarhelyi FC–Sepsiszentgyörgyi OSK 0–4, gólszerzők Iovu (5.), Bujor (10., – 11-esből), Issa (16.), Veres (45.)

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2017. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Támogatók