Jó rajt, rossz folytatás

2016-11-11

A labdarúgó 3. Liga 9. fordulójában alsóházi rangadót vívott a Székelyudvarhelyi FC. A házigazda hamar vezetéshez jutott, ám a vendégek fordítottak, és végül megtartották egygólos előnyüket.

Nagyjából száz néző volt kíváncsi a szombat délutáni találkozóra, amelyet sokkal jobban kezdett a házigazda, az első öt percben kétszer is veszélyeztetett. A vendégek csak apró szabálytalanságokkal tudták megállítani a hazai rohamokat, a 11. percben végül egy ilyen pontrúgásból született meg az első gól: Demény beívelését követően nem tudtak felszabadítani a galaciak, a labda Sambu-Niaty elé pattant, a francia játékos pedig a hálóba lőtt. A következő percekben könnyen megduplázhatta volna előnyét az SZFC, azonban Sambake fejesét kitornázta a kapus.

szfc-avantul-pa-24_b

Fordulópont következett, a 17. percben Bálint Róbert szabálytalankodott a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Cristian Ionuț lövésébe beleért Tamás Előd, ám hárítani nem tudott. A gól nagyon megfogta a házigazdát, a Galac megyeiek pedig egyre bátrabbak lettek, a 26. percben pedig megszerezték a vezetést: egy előrerúgott labdát a jobb szélen szépen vett át Cosmin Gârleanu, megverte védőjét és a hosszú alsóba helyezett. A folytatásban sem akart feljavulnia a hazaiak játéka, a vendégek könnyen átjutottak középpályán, sőt, a 33. percben Gârleanu szinte duplázott, egyedül Tamással szemben a bal alsó mellé lőtt. A szünetig a Valea Mărului játékosai sokat szimulálva szaggatták a játékot, az SZFC így nem tudott komolyabb lehetőséget kidolgozni.

Térfélcsere után mezőnyfölényban játszott az udvarhelyi csapat, ám nem tudott helyzetbe kerülni a jól tömörülő és sokat futó ellenféllel szemben. A játékrész közepén a vendégek eldönthették volna a találkozó sorsát, ám egy ellentámadás végén óriási ziccerben nem tudtak gólt szerezni. A hajrára mindent feladva saját tizenhatosukba tömörültek a galaciak, Nagy Norbert előtt két egyenlítési lehetőség is adódott: előbb 10 méterről fejelt fölé, majd egy szögletet követő kavarodásban közelről leadott lövését védte bravúrral a kapus. Az Avântul nagyot harcolva és időt húzva kivédekezte a hosszabbítás öt percét, így nagyon fontos három pontot szerzett Székelyudvarhelyen.

„A direkt ellenfelek elleni kötelező győzelmek a legnehezebbek. Korán előnybe kerültünk, talán ez megzavarta a fiúkat, akik elhitték, hogy könnyen meglehet a három pont. Az ellenfél jobban akarta a győzelmet, nálunk pedig kimaradtak a helyzetek. Fejben nem voltunk eléggé frissek, a hétközi galaci meccs túl sokat kivett a srácokból” – értékelt Szin Ferenc másodedző.

Újabb hazai mérkőzés következik, szombaton 15 órakor az Olimpia Râmnicu Sărat érkezik Udvarhelyre, majd november elején az FK Csíkszereda elleni Hargita megyei rangadó.

Labdarúgó 3. Liga, 9. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Avântul Valea Mărului 1–2 (1–2), gólszerzők Sambu-Niaty (11.), illetve Ionuț (17., büntetőből), Gârleanu (26.). SZFC: Tamás – Demény, Sambu-Niati, Pál, Kicsi (Kis, 68.), Bálint Róbert (Bálint Rajmond, 79.), Péter, Diaby (Szöllősi, 45.), Nagy, Dán, Sambake.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2016. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Támogatók