Egy gól döntött Galacon

2016-10-21

A labdarúgó 3. Liga 8. fordulójában, kedden délután a Galaci Metalosport otthonában lépett pályára a Székelyudvarhelyi FC.

Nagyon gyenge minőségű pályán rendezték a mérkőzést, a sok esőzés miatt sok helyen nem volt fű, a talaj pedig nagyon mély volt. A hazaiak már a harmadik percben betaláltak, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Az SZFC beszorult, a galaciak folyamatos nyomás alatt tartották a csapatot, a 18. percben már az ötödik szögletüket végezhették el. A galaciak az első igazán nagy helyzetüket viszont gólra váltották, a 22. percben egy keresztpasszt követően Ionuț Constantinescu lőtt 12 méterről a hálóba. A szünetig kiegyenlítődött a játék, komolyabb gólszerzési lehetőség már nem alakult ki.

szfc-roman-ab-24_gl

Térfélcsere után folytatódott a sárfoci, a hazaiak a 62. percben közel álltak előnyük megduplázásához, egy újabb szögletet követően Daniel Munchiu fejesével hat méterről a kapufát találta el. A folytatásban is a Metalosport veszélyeztetett, a 74. percben labdaszerzést követően ellentámadásba lendültek, nagyon kecsegtető helyzetben Constantinescu kissé kisodródva, négy méterről nem találta el a kaput. A hajrában fáradni kezdett a házigazda, a vendégek pedig kitámadtak, így jött össze a legnagyobb egyenlítési lehetőségük is: Szöllősi Márton beadását Fodie Sambake hat méterről fejelte centikkel mellé. A hazaiak a hajrában Anastasie révén kétszer is veszélyeztettek, ám lövéseit Tamás Előd bravúrral hárította.

„A borzasztó minőségű pályán szinte nem is létezett mezőnyjáték, mindkét csapat előrerúgott labdákból próbált lehetőségeket kialakítani, küzdős meccs volt. Az első félidő az övéké volt, a második a miénk, de nem sikerült pontot szereznünk. Nagyot küzdöttünk, védekezésben jól álltunk, támadásban viszont rendre tisztázni tudtak a galaci védők” – összegzett Szin Ferenc másodedző.

Szombaton 15 órakor újabb Galac megyei ellenfél vár a Székelyudvarhelyi FC-re, az Avântul Valea Mărului érkezik a városi stadionba.

Labdarúgó 3. Liga, 8. forduló: Galaci Metalosport–Székelyudvarhelyi FC 1–0 (1–0). SZFC: Tamás Előd – Szöllősi Márton, Demény Norbert, Sambu Niaty, Kicsi Zoltán, Péter Mózes (82., Bálint Rajmond), Bálint Róbert, Pál Örs, Dán Szabolcs, Nagy Norbert, Fodie Sambake. További eredmények: Bákói SK–Románvásári VSK 1–2, Bákói Aerostar–Știința Miroslava 1–0, Sporting Liești–CSM Pașcani 2–1, Barcarozsnyói Olimpic–Szászhermányi FC 0–1, Sportul Chișcani–FK Csíkszereda 0–1, Olimpia Râmnicu Sărat–Avântul Valea Mărului 3–0; az Atletico Vaslui szabadnapos volt.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Támogatók