Góbé kupa

2016-02-10

A hét végén hatodik alkalommal kerül sor a labdarúgó Góbé Kupára Székelyudvarhelyen. A több helyszínen rendezendő hagyományos ifjúsági tornán idén is öt korosztályban játszanak szombaton és vasárnap a fiatalok.

Évről évre folyamatosan fejlődik és erősödik a legkisebb labdarúgók számára rendezett Góbé Kupa, idén több mint ötven csapatos lesz a mezőny. Ez a megmérettetés elsősorban az erdélyi labdarúgó gyerekeket gyűjti össze és teszi számukra Mikulás ajándékává az év egyik legnagyobb csapattalálkozóját. A torna 13 városból (Csíkszereda, Brassó, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Szászrégen, Medgyes, Szeben, Sepsiszentgyörgy, Balánbánya, Fogaras, Kolozsvár, Torda és Székelyudvarhely) több mint 600 gyereket és megannyi szülőt, szurkolót mozgat meg és gyűjti össze őket Udvarhelyre.

A házigazda székelyudvarhelyiek hatvan kis focissal erősíthetik a város jó hírét a sportágban. „A büszkeségre méltó képviselet elsősorban a kupa főszervezőinek és fő támogatójának köszönhető, vagyis a Góbé termékeket forgalmazó Merkúr Áruház és a Székelyudvarhelyi FC-nek. Ez a verseny már régóta létezik, de amióta felkarolta a Merkúr, azóta egy kis góbéság is belekerült. Ezáltal a székelyföldi gyerekek egy sportos helyi hagyományt öregbíthetnek oly módon, hogy az a fejlődésüket szolgálja és a csapatban-közösségben való gondolkodásukat fejleszti” – mondta Botorok János, a Góbé Kupa egyik szervezője.

A csoportmérkőzések szombaton reggel kezdődnek és késő estig tartanak, vasárnap rendezik a helyosztókat és a díjátadót, utóbbira a városi sportcsarnokban kerül sor.

A 2005-söknél tizenkét csapat küzd az első helyért, a szervezők három csoportot alakítottak ki, majd a helyezésektől függően játszanak a végső pozíciókért (a csoportgyőztesek a dobogóért, a másodikak a 4–6. helyért stb.). Három helyszínen csapnak össze a legnagyobbak: városi sportcsarnok, Bányai János Műszaki Szakközépiskola sportterme és Farkaslaka. Az ugyancsak 12 csapatot felvonultató 2006-os mezőny is az előző korosztály szerinti lebonyolítási rendszerben játszik, két helyszínen, a Rákóczi Sportcenterben és Farkaslakán lép pályára.

A 2007-es (helyszín: Bányai János és Farkaslaka), 2008-as (Rákóczi Sportcenter) és 2009-es (Rákóczi Sportcenter) korosztályokban egyaránt tízen szerepelnek. A két ötös csoport mérkőzéseit követően az első két helyezett bejut az elődöntőbe, a többi együttes helyosztót játszik.

A 6. Góbé Kupát a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és az Elan Trio által létrehozott Kis Góbé Alapon keresztül nyert támogatásból szervezik.

Megosztás

Hónap Játékosa

Player of the Month

Archívum

2016. február
h k s c p s v
    Már »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  
Támogatók